افزایش فروش کسب وکارتان با پیاده سازی تکنیک های نوین و رعایت نکات مهم قابل دستیابی ست. فروش همیشه با چالش های زیادی همراه بوده است. اما در صورت داشتن طرح و برنامه مشخص چندان هم کار سختی بنظر نمی رسد. در این مطلب به بررسی راهکارهای مفید برای افزایش میزان فروش می پردازیم. با پدیده فکر مهتر همراه باشید!
افزایش فروش
هنگامی که از افزایش میزان فروش صحبت به میان می آید، بسیاری از افراد و یا شرکت ها تکنیک های کاهش قیمت محصولات و یا خدمات و همینطور ارائه خرید های ویژه را پیشنهاد می دهند. البته این موارد از استراتژی های قدرتمند بشمار می روند ولی اینها تنها راهکار تقویت فروش نیستند. در این ۱۲ نکته موثر در تقویت فروش را با هم مورد بازبینی قرار می دهیم که می تواند برای پیشبرد اهداف کسب و کار شما مفید واقع شود.
۱- برنامه ای برای فروش تنظیم کنید
برنامه دادن به کارمندان و فروشندگانی که پیش شما کار می کنند باعث می شود که افزایش فروش بهتر و بیشتری داشته باشید. به نظر شما چرا بسیاری از شرکت ها به کارکنان خود برنامه ی فروش می دهند؟ یا با فرستادن کارکنان به سفر یا دادن مبلغی پول؛ از آنها می خواهند به ترویج فروش کمک کنند؟
برای مطالعه در خصوص نوشتن طرح فروش محصولات اینجا کلیک کنید!
۲- کارکنان خود را به فروش بیشتر تشویق کنید
در پایه و اساس برای افزایش فروش خدمات و محصولات جدیدی را برای مشتریان خود ارائه دهید. قرار دادن محصولات جدید در کنار محصولات قبلی فروش شما را بیشتر نمی کند! ولی اگر می خواهید فروش بیشتری داشته باشید باید مشتری را قانع کنید که خرید این محصول چه منافع و فوایدی برای شما دارد. هر چیزی را که درباره ی محصول می دانید؛ به مشتری بگوئید.
در بیشتر اوقات هنگام خرید از یک مکان؛ محصولی نظر شما را جلب می کند و شما در خریدن یا نخریدن آن کالا دچار تردید می شوید. وقتی فروشنده در مقابل شما ایستاده و از شما می پرسد که چه چیزی را مد نظر دارید. با دیدن تردید در شما؛ پیشنهاد می کند که ۱ هفته ی بعد دوباره به آنجا بروید. زیرا هفته ی آینده حدود ۲۰ درصد تخفیف برای اجناس خود در نظر گرفته اند. حتما اگر می خواهید تخفیفی برای محصولات خود بگذارید مشتریان خود را باخبر کنید. با این کار باعث می شوید که خریدار بار دیگر پیش شما باز گردد و ممکن است دوستان خود را نیز با خود بیاورد.
به یاد داشته باشید که می توانید با تلفن و یا ایمیل تخفیفات خود را به مشتریان اطلاع دهید.
برای مطالعه در خصوص ایجاد مزیت رقابتی در منابع انسانی اینجا کلیک کنید!
۳- خریداران خود را طبقه بندی کنید
برای افزایش فروش باید بین خریداران دائمی و خریداران معمولی فرقی بگذارید. که خریداران دائمی شما آن را درک کرده و قدر دان شما باشند.
به کارکنان خود پاداش دهید. ما همه در جریان پاداش دادن شرکت های بزرگ به کارکنان شان هستیم ولی قانونی وجود ندارد که به ما بگوید این جریان وجود ندارد! حتی در کارهای هر چند کوچک حتی مثل پول دادن در جشن تولد کارکنان خود؛ دادن عینک های مجانی به کارکنان خود و …
چرا بعضی از شرکت های بزرگ در مقابل خرید به کارکنان خود عینک هدیه می دهند؟
خریدارانی که به خرید محصول اصلی می پردازند و عینک هدیه می گیرند عینک ها را امتحان می کنند و یا به کس دیگری می دهند و آن شخص دیگر از عینک خوشش می آید و همان عینک و یا محصول دیگری را خریداری می کند. و یا با تعریف کردن از آن محصول باعث می شوند کسانی دیگر از شما خرید کنند.
۴- شناسایی USP خود
اگر شما در حال رقابت در یک بازار شلوغ هستید، ممکن است رقبای زیادی محصول مشابه شما را عرضه کنند، حتی ممکن است قیمت آنها پائین تر از محصول شما باشد. چرا باید مشتریان شما را از بین آنها انتخاب کنند؟ این دقیقا جایی است که ( unique selling point ) به میان می آید. اینکه شما یک کسب و کار خانگی هستید و یا یک شرکت با تکنولوژی بالا، تفاوت شما را برای قرار گرفتن در گزینه های انتخاب مشتریان مشخص می کند.
۵- گوش دادن به مشتریان
این نکته ممکن است ساده بنظر برسد، ولی اگر شما به مشتریان خود گوش ندهید نمی توانید نیاز های آنها را شناسایی و برای رفع آنها تلاش کنید. تلاش کنید یا از سرویس های نظرسنجی آنلاین استفاده کنید، و یا از طریق افزودن این امکان به وب سایت خود عمل کنید، و یا از طریق شبکه های اجتماعی خود از کاربران برای بهتر کردن فعالیت خود سوال کنید. می توان این اطمینان را داشت که از نظرات آنها مواردی برای اصلاح و بهبود یافت شوند. اگر به دنبال افزایش فروش هستید، قطعا می بایست به مشتری گوش فرا دهید.
۶- پیگیری چشم انداز
شما می بایست این نکته را در نظر بگیرید که، لزوما مشتریان در اولین تماس خود با شرکت شما، ممکن است خرید نکنند. آنها به زمانی نیاز دارند تا فکر کنند، با دیگران مشورت کنند، و یا با سایر جایگزین ها مقایسه کنند، مخصوصا اگر قیمت محصول شما بالاتر از سایرین باشد. اما چه کاری می توانید انجام دهید تا مطمئن شوید که در نهایت این فرآیند شما را انتخاب کنند؟ ارسال ایمیل پیگیری و یا تماس مجدد موجب می شود که شما به مشتری یادآوری کنید که در انتظار هستید، و این امکان را فراهم آورد که از بین سایر رقبا شما را انتخاب کنند.
۷- هرچقدر می توانید خرید را آسان کنید
از یک دوست بخواهید تا از خارج مجموعه شما به فرآیند بازاریابی و فروش شما چه در وب سایت و چه در دنیای واقعی نگاهی بیاندازد، و از اون در مورد میزان سادگی خرید و سهولت پرداخت سوال کنید. با توجه به اینکه شما بسیار به کسب و کار و فرآیند خود نزدیک هستید ممکن است از پیچیدگی ها، موانع خرید و عبارات سخت آن قافل شده باشید، در این صورت یک دوست از بیرون می تواند مشاوره مناسبی باشد. داشتن یک عامل سوم که به تجزیه و تحلیل فرآیند فروش شما می پردازد بسیار راهگشا و مفید خواهد بود.
برای مطالعه بیشتر:
۸- همه چیز را آزمایش کنید
اگر چیزی را مورد آزمایش قرار ندهید چطور ممکن است متوجه اشکالات آن شوید؟ به عنوان یک تجربه شخصی، وقتی اولین وب سایت فروش نرم افزار خود را در سال ۱۳۹۱ راه اندازی کردم با اشکال پرداخت مواجه شدم که موجب از دست دادن توجه مخاطبان اولیه شد. پس بنابر این، قبل از ارائه هر چیزی ابتدا شروع به آزمایش ۰ تا ۱۰۰ فرآیند خود کنید و سپس آن را در اختیار عموم قرار دهید.
۹- افزایش اعتماد
افزایش اعتماد برابر است با افزایش فروش !بارها و بارها این موضوع مورد بحث و تکرار قرار گرفته که، مشتریان از افراد و یا شرکت های مورد اعتماد خریداری خواهند کرد. پایداری شما در کسب و کار یکی از نشانه های مورد اعتماد بودن است. چگونه می توان این اعتماد و اعتبار را کسب کرد؟ بررسی ها، نظریه ها، اعتبارنامه ها، داشتن بازخورد بی طرف از سمت شما و … همه و همه می تواند به افزایش اعتماد کاربران از شما کمک کند.
۱۰- تنوع در پیشنهادات
همیشه به این فکر کنید که چه چیز بیش تری را می توانید برای مشتریان فراهم آورید، چه پیشنهاد بهتری را می توانید ارائه دهید. محصولات و خدمات بیش تر می توانند بر مبنای شناخت نیاز مشتریان ایجاد شوند. وقتی شما یه طراح وب سایت هستید، این امکان وجود دارد که مشتریان برای به دنبال یک متخصص SEO نیز باشند. پس با حضور آنلاین خود (و البته کسب مهارت های لازم در این خصوص) برای مرتفع کردن نیاز آنها تلاش کنید. در صورتی که شما بتوانید این نیاز آنها را برطرف کنید، از رجوع آنها به رقبا جلوگیری کرده اید.
۱۱- تشویق برای خرید بیشتر
در ادامه، می توان از طریق ارائه فرصت های خرید، به افزایش فروش کمک کنید. در اعزای هر خرید، مواردی مرتبط با مشتریان و کسب و کار خود را به مشتریان ارائه دهید تا آنها برای خرید بیشتر تشویق شوند. تشویق برای خرید بیشتر می تواند زمینه ساز افزایش میزان فروش باشد، توجه داشته باشید، مواردی که برای تشویق در نظر می گیرید مناسب و طبیعی با نیاز مشتریان شما باشد.
۱۲- ارائه ارزش با بازاریابی محتوا
در مطالب گذشته از ارزش بازاریابی محتوا بسیار صحبت کرده ایم. اگرچه ممکن است این امر موجب افزایش میزان فروش فوری نشود. ولی در بلند مدت موجب ایجاد اعتماد مشتریان شما خواهد شد. شما با ارائه مطالب ارزشمند و مفید در خصوص حوزه فعالیت خود به آنها نشان می دهید که در کسب و کار خود از دانش کافی برخوردار هستید. همین امر موجب می شود تا شما را بین گزینه های خود انتخاب کنند.
۱۳- به مشتریان خود پاداش بدهید
در مورد برخی از پاداش های رایج در خرده فروشی ها مثل اهدای کارت امتیاز و سایر هدایا فکر کنید. چه هدایای رایجی وجود دارد؟ با استفاده از یک سیستم هوشمند به آنها امتیاز اختصاص دهید. وقتی شما به آنها توجه می کنید و برای آنها پاداش خرید درنظر می گیرید، چه دلیلی دارد که از سایرین خرید کنند؟ آنها بارها و بارها برای خرید به شما مراجعه خواهند کرد.
۱۴- فروشندگان خود را تقویت کنید
اگر شما از طریق عمده فروشی و یا شریک تجاری اقدام به فروش محصولات خود می کنید، نیاز دارید تا آنها نیز به خوبی شما برای افزایش فروش تلاش کنند. پس می بایست از مزایای منحصربفرد محصول شما آگاه باشند و بتوانند به خوبی آنها را برای مشتریان شرح دهند. جهت دریافت نتایج بهتری برای آنها یک سیستم پاداش طراحی کنید.
۱۵- مرحله بعد از فروش را فراموش نکنید
بسیار عالی، شما تا اینجا یک فروش بزرگ انجام داده اید. ولی سخت کوشی در اینجا متوقف نخواهد شد. بسیاری از شرکت های مانند سایر شرکت های بزرگ و بین المللی می بایست پس انجام خرید از مشتریان خود حمایت کافی داشته باشند. گام های ساده ای مانند پیگیری پس از فروش، خدمات پس از فروش و پاسخگویی به نظرات مشتریان همه و همه موجب می شود تا شما میزان مشتریان راضی خود را افزایش دهید. بنابراین نرخ خرید مجدد آنها نیز افزایش خواهد یافت و شما را به سایر دوستان خود نیز معرفی خواهند کرد.
در ادامه موارد دیگری را را با هم برای افزایش میزان فروش و جذب مشتری بررسی می کنیم:
بازار معینی را هدف قرار دهید
صاحبان شرکت ها همیشه برای فروش محصولات خود نگران هستند. این نگرانی به سبب وجود رقبا در بازار و محصولاتی مانند محصولات آنهاست. باید برای محصولات خود بازار معینی را انتخاب کنید. این راه بهترین روش برای افزایش میزان فروش محصولات در برابر رقبا است.
استراتژی قیمت گذاری
وقتی قیمت محصول معین می شود باید قیمت متناسب با کیفیت محصول را انتخاب کنید. قیمت محصولات رقبا را کنترل کنید و قیمت مناسب را برای محصول خود انتخاب کنید تا مشتری را جذب کنید.
برای مطالعه در خصوص نوشتن طرح فروش محصولات و همچنین استراتژی قیمت گذاری اینجا کلیک کنید!
استراتژی به نمایش گذاشتن محصول
طریقه به نمایش گذاشتن، یکی از مهم ترین طریقه های جذب مشتری است باید محصولات دقیق و منظم چیده شوند که نام تجاری محصول و قیمت مشخص باشد.
اهمیت دادن به گروه فروش
به گروه فروش خود پاداش دهید و آن ها را برای فروش بهتر و بیشتر تشویق کنید و نحوه برخورد با مشتری را به آن ها آموزش دهید.
ارائه محصولات خواسته شده
مشتری، عنصر اصلی افزایش میزان فروش شماست. پس بهترین و مرغوب ترین محصولات را به آن عرضه کنید. درباره محصولات خود با صداقت با مشتری صحبت کنید.
برنامه ای برای پاداش دادن به مشتری
با دادن هدیه به مشتری آن را غافلگیر کنید. یا در ازای خرید، یک محصول رایگان به آن هدیه کنید.
به نمایش گذاشتن نمایشگاه های خوب
مشتریان به نمایشگاه هایی که محصولات خوبی دارند روی می آورند. چند محصول از محصولات خود را با هم بسته بندی کنید و با قیمت مشخصی بفروشید.
مناسبات فصلی
از مناسبات فصلی مانند اعیاد برای ترویج فروش محصولات خود استفاده کنید.
دادن ضمانت به مشتری
هنگام خرید مشتری از شما به او ضمانت دهید که در صورت خراب شدن، پس از مدت معینی محصول قابل برگشت است و پول شما بازگردانده می شود.
به نمایش گذاشتن نمایشگاه با دیگر شرکت ها
با شرکت هایی که رقیب شما نیستند قرار داد ببندید و نمایشگاهی دایر کنید. این کار باعث جذب مشتری و افزایش میزان فروش شما می شود.