
نقش ضمیرناخودآگاه
برای برنامه ریزی اطلاعات ذهن توسط ضمیر ناخودآگاه ، ابتدا می بایست به نقش آن پی ببریم. همهی ما طالب موفقیت و پیشرفت و تعالى هستیم. هرکس مایل به پیشرفت باشد. الزاماً باید ضمیر ناخودآگاه و نقش ضمیر ناخودآگاه خود را بشناسد. و با مکانیسم و منطق خاص آن آشنا شود. زیرا این رُکن مهم ذهن ما حداقل ٨٠٪ شخصیت و سرنوشت ما را میسازد!
برنامه ریزی اطلاعات ذهن توسط ضمیر ناخودآگاه
ضمیر ناخودآگاه همواره فعال، و مشغولِ دریافت و ارسال اطلاعات است. و بر مبناى آن، برنامه ریزی اطلاعات ذهن را انجام دهد! اما اکنون بیشتر وارد جزئیات می شویم. تا ببینیم برنامه ریزی اطلاعات ذهن توسط ضمیر ناخودآگاه چگونه صورت می گیرد؟ !ضمیر ناخودآگاه مجموعه اطلاعات دریافتى را از یک فیلتر ذهنى عبور میدهد. و در واقع اطلاعات دلخواهِ خود را از حجم فوقالعاده اطلاعات ورودى، انتخاب میکند.مثال:
شما براى شرکت در یک سمینار، وارد سالن همایش میشوید. ظاهراً مطالبى که از طرف سخنران در حال ارائه هست، براى شما مهم است. چون اساساً شما به همین قصد آمدهاید. اما ضمیر ناخودآگاه شما، به محض ورود به سالن شروع به اسکن اطلاعات با تمام جزئیات مینماید. او تعداد چراغها، تعداد صندلیها، رنگ رویهی صندلیها، تعداد افراد حاضر، چهره تمام افرادى که میبیند، صداهاى محیط، بوها و عطرهایى که در محیط منتشر است را با دقت ثبت میکند.
پس از پایان سمینار، فقط بخشى از صحبتهای سخنران را به حافظه اصلى شما منتقل میکند و مابقى اطلاعات را فیلتر میکند. البته فیلترشدن اطلاعات، به معناى حذف آنها نیست! بلکه به معناى انتقال آنها به بایگانىِ راکدِ حافظه است. اطلاعات برگزیده و منتخب را به حافظه اصلى منتقل میکند. اما هنوز پردازش صورت نگرفته است!
ضمیر ناخودآگاه، بخشی از اطلاعات را در پایههای سطحى ذهن نگاه میدارد. از این حیث که، این اطلاعات، به زودی براى شما مفید خواهد بود! اگر از این اطلاعات استفاده نشود، پس از مدتى آنها هم به بایگانى راکد منتقل میشوند. اما جاى نگرانى نیست زیرا در شرایط خاصى، این اطلاعات قابل بازیابى هستند!
ارمغان ضمیرناخودآگاه
ضمیر ناخودآگاه، مهمترین بخش اطلاعات را در اختیار گرفته و طبق همان اطلاعات، براى ما دو دستاورد مهم را به ارمغان میآورد.
١- تولید رفتارهاى ما
٢- تولید باورهاى ما
اما مسلماً این رفتارها و باورها همیشه درست نیستند!
ما میخواهیم ان ال پى بیاموزیم که بتوانیم رفتارهاى نادرست را حذف کنیم. و از تأثیر باورهاى مزاحم جلوگیرى کنیم! براى اینکار باید ضمیر ناخودآگاه در شرایط خاصى قرار بگیرد. برنامه ریزی اطلاعات ذهن توسط ضمیر ناخودآگاه می بایست تحت کنترل ما قرار گیرد.
شرایط آلفاى ذهنى = شرایطى که ضمیر ناخودآگاه، هوشیار، فعال، در دسترس و مهمتر از همه اینکه، قابلبرنامهریزی توسط پیامهای ضمیر خودآگاه است. در این حالت خاص روانى، برنامهریزی اطلاعات ذهن توسط ضمیر ناخودآگاه ، بسیار قدرتمند انجام میشود. و مهمتر اینکه استوار و ماندگار خواهد بود. یک برنامهریزی مطمئن و دائمى! تأثیرگذارترین برنامهریزیهای ذهنى در این حالت انجام میشود.
وقتى فرهنگهای مختلف با این فرایند آشنا شدند، هریک به تناسب میزان درک خود، نامى انتخاب کردند. در آمریکا، به خاطر قدرت فوقالعاده ی ضمیر ناخودآگاه نام او را غول درون گذاشتند! در اروپا، به خاطرِ یادگیرىِ سریع، پاکى و بیآلایشی، نامش را کودکِ درون گذاشتند. و در کشورهاى جنوب شرقىِ آسیا، به واسطهی جوِ خاص مذهبی و عقاید ویژه خود، نام او را خداى درون گذاشتند!
ما در اینجا ضمن احترام به عقاید همه؛ میگوییم ضمیر ناخودآگاه، قویترین نرمافزار مدیریت اطلاعات ذهن است. از همین رو نقش ضمیر ناخودآگاه در تعیین سرنوشت ما بسیار تاثرگذار است.
امواج ذهنی
اما شرایط آلفا چیست؟
براى درک این شرایط باید امواج ذهنى را به شما آموزش دهم که از مهمترین بخش هاست.
١- امواج گاما با فرکانس بالاتر از ٣٠ هرتز
٢- امواج بتا با فرکانس ١۴ الى ٣٠ هرتز
٣- *** امواج آلفا با فرکانس ٨ الى ١۴ هرتز
۴ – امواج دلتا با فرکانس ۴ الى ٨ هرتز
۵ – ** امواج تتا با فرکانس صفر الى ۴ هرتز
همه حالات براى ما مهم است و ما در طول شبانهروز تمامى این حالات را تجربه میکنیم.
امواج آلفا
اما امواج آلفاى ذهنى، طبق تعریفى که در بالا ارائه شد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ما در طول شبانهروز دو حالت استثنایى را تجربه میکنیم:
١ – فاصلهی بین بیدارى و خواب
٢- فاصله بین خواب و بیداری
١- منظور من، فاصله زمانى ست که ما سرمان را روى بالش میگذاریم تا زمانى که به خوابِ سنگین فرو می رویم.
٢- فاصله زمانى از موقعى که صبح، چشمانمان را باز میکنیم تا موقعى که از رختخواب خارج می شویم.
این دو حالت، طبیعیترین و غنیترین حالات ذهنى ست که ما تجربه میکنیم.
اهمیت آلفاى طبیعى این است که، فعالیت ذهن، ١٨ برابرحالت عادى ست و این حیرتآور است! این مقطع زمانى براى همه یکسان نیست و در افراد مختلف، بین ٨ ثانیه الى ٢٠ دقیقه متغیر خواهد بود.
نتیجهگیری
حالا که از ویژگیهای خاص شرایط آلفاى طبیعى آگاه شدیم. میتوانیم از این شرایطِ ویژه، در جهت برنامهریزی اهداف خود استفاده کنیم. از هم اکنون رعایت کنیم که در فاصلهی بین خواب و بیداری (و بالعکس)، فقط و فقط به اهدافمان فکر کنیم. و از فکرکردن به گرفتاریها و اشتباهات گذشته خوددارى کنیم. چرا ؟؟
چون فعالیت مغز، ١٨ برابر حالت عادى ست و ضمیر ناخودآگاه، مستعدِ قویترین برنامهریزی! بنابراین:
اگر به مشکلات فکر کنید، تشدید میشوند!
و اگر به اهدافتان فکر کنید، نزدیک میشوید!
اگر به مشکلات فکر کنید، تشدید میشوند!
و اگر به اهدافتان فکر کنید، نزدیک میشوید!
در این مطلب سعی داشتیم با شما از برنامه ریزی اطلاعات ذهن توسط ضمیر ناخودآگاه صبحت کنیم. امیدواریم مفید واقع شده باشد.