تصویرسازى قدرتمند، موجب انتشار موج فکرى ما در محیط میشود، اما این تصویرسازى باید چگونه باشد؟ تصویرسازی مطابق با اصول تجسم خلاق می بایست همراه باشد.
در اینجا من سعى دارم همه مفاهیم را به صورت کاملاً علمى و در عین حال ساده بگویم تا تصویرسازی مطابق با اصول تجسم خلاق به راحتی درک شود.
تصویرسازی مطابق با اصول تجسم خلاق
تجسم خلاق داراى فاکتورهاى خاصى ست!
علمیترین و کاملترین تعریف تجسم خلاق : مجموعه تصاویر به هم پیوسته ای هستند که داراى ویژگیهای زیر میباشند:
سه بعدی هستند.
حواس ۵ گانه در آنها فعال است.
بین آنها رابطه علت و معلولى برقرار است.
توضیحِ هریک بطور جداگانه:
سه بعدی باشد
تصویر را در ذهن خود بچرخانید، اگر زوایاى دیگر آن را مشاهده نمودید، آن تصویر سهبعدی است.
حواس ۵ گانه
یعنى وقتى آن تصویر را در ذهن مجسم میکنید، تمام حواس ۵ گانه شما به شدت تحریک شود و در راستاى هدف شما تقویت شود. یعنى کاملاً خود را در شرایط مطلوب و ایده آل ببینید.
در عین تجسم کردن، دقت کنید در هرکدام از اعضاء و جوار شما چه وضعیتى ایجاد میشود؟! چه تغییرى را احساس میکنید؟
تصویرسازی مطابق با اصول تجسم خلاق نیاز به درک صحیح این ویژگی ها دارد. با مثالی بهتر توضیح می دهم.
مثال: هدف شما خریدن اتومبیل سانتافه است. باید خود را در آن تجسم کنید و ببینید که در حال حرکت هستید. مناظر مسیر را ببینید. داخل ماشین را ببینید.
دوستى داشتم که هدفش خرید بامو بود، وقتى حالت تجسم خلاق را برایش ایجاد کردم، داخل ماشین نشست. اما میگفت هر کاری میکنم نمیتوانم داخل ماشین را ببینم. جالب این بود که آرم وسط فرمان بامو را آرم پراید مشاهده میکرد!! چون این بنده خدا در طول عمرش یکبار هم پشت فرمان بامو ننشسته بود!
برمیگردیم به مثال سانتافه؛
شما درحین رانندگى، باید صداهاى محیط را هم بشنوید. صداى موزیکى که داخل ماشین پخش میشود. و هر صدای ممکنِ دیگری! باید به هرطریقى که میتوانید حس شنوایى را تقویت کنید تا متوجه شوید چه صدایى میشنوید. حس لامسه را هم باید تقویت کنید. فرمانى که دردست شماست. صندلى که روى آن نشستهاید و …
خلاصه؛ هرچه اطلاعات دقیقتر = تصویر واقعیتر
درنتیجه، به هدف نزدیکتر !!
رابطه علت و معلولى
این بخش در تصویر سازی مطابق با اصول تجسم خلاق ، از همه مهمتر است.
در واقع هدف ما مجموعهای از تصاویر است که یک نظم خاص زمانى بین آنها رعایت شده است.
همان مثال سانتافه ممکن است شامل چند تصویر باشد.
- مراجعه به نمایشگاه اتومبیل
- انتخاب ماشین دلخواه
- سوارشدن
- روشن کردن
- حرکت کردن
- انجام معامله
- تبادل مبلغ و گرفتن کلید
- رفتن به دفتراسناد رسمی
- **** به نام شدن سند براى شما
دقیقاً آخرین تصویر بسیار مهم است!!!
تا شماره ٨ را ممکن است به طریقى تجربه کنیم و ضمیر ناخودآگاه مان هم باور کند که ما صاحب آن سانتافه هستیم. چون زودباور و سادهلوح است!
اما این شماره ٩ است که ما را به هدف میرساند! چرا؟
چون این مرحله، در واقع تفاهمى ست بین ضمیر ناخودآگاه و ضمیر خودآگاه. ما با ایجاد این تصویر، ضمیرناخودآگاه و هم ضمیر خودآگاه خود را برنامهریزی میکنیم. این نقطه عطف هدف ماست!
در واقع ما با ایجاد تصویر سند که به اسم خودمان هست، درک مشترکى بین این دو قسمت ذهن خود ایجاد میکنیم. درک مشترک راجع به موضوع مالکیت!
برای مطالعه بیشتر:
آنچه در این مطلب ارائه مینماییم حاصل ۶ سال تدریس مستمر و درعین حال تجربیات شخصى ست. خلاصه و چکیده چندین کتاب و مقاله و کلاس و سمینار. میدانم که ارزش این کلاس را درک میکنید!
این تجسم خلاق است. این مفهومِ دقیق تجسم خلاق است! این تجسم موجب انتشار سیگنال ذهنى در محیط میشود. سیگنال قدرتمند که محیط را متناسب با هدف شما آماده و مهیا میکند.
از این به بعد این گونه فکر کنید: اگر به این مطلب و مطلب قبل خوب دقت کنید، متوجه میشوید که نقایص و کمبودهای فیلم راز (١) و راز (٢) را برطرف نمودم. به هر فیلم یا کتابی که در بازار هست اعتماد کامل نکنید و خودتان هم تحقیق کنید!
ذهن ما آنقدر قدرتمند است که میتواند ما را به تمام اهدافمان برساند. فقط باید با مکانیسم دقیق آن آشنا شویم!
شرکت کردنِ شما در این کلاس، موجب میشود با پیچیدگیهای ذهن خود آشنا شوید. ذهن ما مثل یک نیروگاه اتمىِ قدرتمند است که میتواند یک ایالت بزرگ مانند کالیفرنیا را به مدت ١٠٠ سال شبانهروز روشن نگاه دارد.
اما، ما به اندازه ی کل یک مهتابى از آن روشنایى دریافت میکنیم.
رعایت اصول تجسم خلاق موجب تقویت قدرت ذهن ما میشود. فقط کافی است مداومت کنید.
مسئله زمان را مطرح میکنم.
قانون پنجم ضمیر ناخودآگاه
ضمیر ناخودآگاه، زمان را به شکل یک منحنی درک میکند و تمام اتفاقات زندگى ما را، به شکل تصاویر ذهنى، روى آن منحنى میچیند. یکى از تفاوتهای بنیادین ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه، مسئلهی زمان است! موضوع بسیار جذاب و پیچیده ای ست.
کلماتى مانند؛ سال، هفته، ماه، ثانیه، روز، دقیقه و … برای ضمیر ناخودآگاه، مفاهیم تعریف نشدهای هستند. او این واژهها را درک نمیکند. زیرا این واژهها، در مواقعی که قرارداد است که ما خودآگاهانه بین خود، بستهایم تا در هر نقطه از کره زمین، درک مشترکى از زمان داشته باشیم. اما ضمیر ناخودآگاه تفسیر خاص خود را از زمان دارد.
اهداف ما هم ارتباط تنگاتنگى با ما ندارد. ما براى رسیدن به اهداف، زمان تعیین میکنیم. اما چرا نمیرسیم؟
ممکن است یک علت همین باشد! ما زمان را فقط برای ضمیر خودآگاه تعریف میکنیم اما ناخودآگاه این را درک نمیکند! او سیستم زمانى خود را دارد! این دو باهم اختلاف فاز دارند.
ما باید براى هر دو، زمان را به سبک خودشان تعریف کنیم. و در ادامه آنها را به یک درک مشترک برسانیم. مبحث خط زمان از جذابترین مباحث علم ان ال پى ست.
خط زمان time line : بحث زمان، حتى به صورت یک رشته مستقل درکالج سانتا کروز کالیفرنیا تدریس میشود.
با درک خط زمان علاوه بر نظم زمانى در اهدافمان، میتوان درمان هم انجام داد. اما بحث درمانى حقیقتاً در این فضاى محدود قابل توصیف نیست. همین قدر بدانید که کاربردهاى فراوان دارد!