تصویر ذهنی چیست؟
هرچه اطلاعات ما درباره ضمیر ناخودآگاه و تصویر ذهنی بیشتر میشود، به مراتب بر جهل ما نسبت به این پدیده ی شگفت انگیز بیشتر میشود! هرچه پیشتر میرویم متوجه میشویم حجم دانستههایمان نسبت به نادانستههای مان بسیار کمتر است! اما همین اطلاعات کم هم بسیار راهگشاست.
با همین اطلاعاتى که من در همین فضا در اختیارتان قرار میدهم، میتوانید شناخت خوبى راجع به ضمیر ناخودآگاه پیدا کنید. من میخواهم بسیار ساده صحبت کنم، میخواهم موجز و خلاصه، اصل مطلب را بگویم.
تصویر ذهنی و نقش آن در تحریک ضمیر ناخودآگاه
آیا هر تصویرى، قابلیت تحریک ضمیرناخودآگاه را دارد؟ خیر. اصلاً این چنین نیست!
آنچه اکنون در حال فراگیرى آن هستید، علم NLP است. = به معناى برنامهریزی عصبى – کلامى
از قدرت
کلام غافل نشوید! کلام با ذهن رابطهی اضافى یا additive دارد! یعنى چه؟
یعنى وارد ذهن میشود و تصویر را میسازد و پس از ساختن تصویر، به بخش خاصى از ذهن میرود (که فعلاً جزو بحث ما نیست)! کلام، تصویر را میسازد و تصویر، بر ضمیر ناخودآگاه اثر میکند اما نه هر تصویرى!
تصویرى که براساس اصول تجسم خلاق شکل گرفته باشد. تجسم خلاق، مبحثى است که ما تا بالاترین مقاطع علم ان ال پى با آن مواجه هستیم. یعنی انتظار نداشته باشید در این مجالِ محدود، بحث کامل آن ارائه شود. اما مطالب سودمند و کاربردى را میگویم.
تاثیر کلام
کلام نافذ >>> تصویر ذهنی قدرتمند >>> تحریک ضمیر ناخودآگاه >>> انتشار سیگنال یا موج فکرى
این سیکل را همیشه به یاد داشته باشید.
خوب دقت کنید موضوعى که این سیکل در آن رعایت شود، باعث انتشار موج قدرتمند فکرى از جانب مغز میشود! در واقع این موج به محیط اطراف صادر میشود و به تناسب توان خویش، قادر است در محیط، اثراتى از خود، متجلى نماید.
تا اینجا را خوب حواستان باشد! کمى به مبحث قبل رجوع میکنیم.
چطور اثر بخش است
چرا تصویر روى ذهن اثر میکند؟ زیرا ذهنِ ما، طبق اصل سایکوسایبرنتیک، کار میکند.
این اصل چیست؟ اصل سایکوسایبرنتیک= اصل فرمانپذیرى تصویرى
*هر موضوعی که در ذهن ما راجع به آن موضوع، تصویر شفاف و دقیق (مطابق با اصول تجسم خلاق) وجود داشته باشد، ضمیر ناخودآگاه ما، درجهت دستیابى به آن موضوع برنامهریزی میشود.
اساساً به دلیل وجود همین فرایند است که ما فعالیت روزانه خود را آغاز میکنیم. اگر تصویرى از فعالیت خود، در خارج از منزل نداشته باشید، محال است بتوانید از منزل خارج شوید.
برای مطالعه بیشتر:
دقت کنید که ما همواره در حال صحبت در سطح ضمیر ناخودآگاه هستیم پس راجع به مطالب ارائه شده، خودآگاهانه قضاوت نکنید! ما بدون اینکه بدانیم، بر اثر ایجادِ تصاویر ذهنى، برنامهریزی میشویم و در همان راستا فعالیت میکنیم. یک جمله ی طلایی:
ریچارد بندلر میگوید: انسان موجودى است برنامهریزی شده و قابل برنامهریزی مجدد!!
ریچارد بندلر میگوید: انسان موجودى است برنامهریزی شده و قابل برنامهریزی مجدد!!
انسان قابل برنامه ریزی مجدد
جملهی کوتاه اما عمیق و حکیمانه ای ست. این جمله داراى دو بخش مجزاست که هرکدام مفهوم متفاوتى را در بردارد.
انسان موجودی است برنامهریزی شده (بخش اول) همان چیزى که ما تا به حال گفتیم! ما حقیقتاً توسط اطلاعات محیطى برنامهریزیشدهایم. و اما بخش دوم، قابل برنامهریزی مجدد! این برنامه ریزی از طریق تصویر ذهنی صورت می گیرد.
این بخش دوم بسیار امیدوارکننده و انگیزه بخش است. یعنى ما میتوانیم اثرات نامطلوب تمام برنامهریزیهای گذشته را از بین ببریم و خودمان را مجدد برنامهریزی کنیم! قبلاً هم گفتم، نصب ویندوز جدید + یک آنتی ویروس قوى!
اما اینکار چگونه انجام میشود؟ با برنامهریزیهای مثبت و تصویرسازى ذهنى قوى، قابل انجام است! خود را در آینده تجسم کنید که به هدفتان رسیدهاید (آینده دور یا نزدیک).
کمترین دستاورد این تصویرسازى چیست؟ ایجاد انگیزه و چشمانداز براى ضمیر ناخودآگاه! این ابتداییترین کاراست.
هنوزکارى نکردهایم زیرا ممکن است بر اثرکوچکترین سیگنال منفى که از محیط میرسد (یا حتى از خودمان) تصویر مربوط به آینده، مخدوش شود! آنگاه دیگر اثر ندارد و انگیزه بخش نیست! پس چه کنیم؟ نگران نباشید.
ما باید براى رسیدن به آن جایگاه در آینده، یک استراتژى مشخص و واقعى داشته باشیم.