درس های بیل گیتس
درس های بیل گیتس برای تمام افرادی که قصد دارند قدم در مسیر وی بگذارند؛ بسیار کارساز و مفید خواهد بود. الگو قرار دادن افراد برجسته در نیا، یکی از بهترین روش ها برای تقویت مهارت ها و تبدیل شدن فردی موفق است. بیل گیتس یکی از شناخته شده ترین کارآفرینان و از مشهورترین ثروتمندان عصر ماست. در این مطلب به درس های که می توان از وی گرفت اشاره خواهیم کرد.
در سال ۱۹۷۴ بیل گیتس بدون تکمیل درس خود در رشته حقوق به میل پدرش هاروارد را ترک کرد. و در سال ۱۹۷۵ مایکروسافت را تأسیس نمود. و تبدیل به ثروتمندترین مرد جهان شد. بیل گیتس همراه همسرش مؤسسه خیره ای را در آفریقا تأسیس کردند. این مؤسسه برایشان ۵۹ میلیون دلار هزینه دربرداشت. و بعد از آن بیل ثروتمند ترین مرد جهان نبود! هموار می توان درس های زیادی از این نوع عملکرد بیل گیتس گرفت.
در این مقاله ۱۰ درس از زندگی و کار بیل گیتس را برای شما شرح می دهیم.
۱- خوش شانس باشید و از فرصت ها استفاده کنید
بیل گیتس بسیار خوش شانس بود؛ زیرا در سن ۱۳ سالگی که دانشجویان فقط در آزمایشگاه ها از کامپیوتر استفاده می کردند او با داشتن کامپیوتر ساعت ها میتوانست از آن استفاده کند. اگر اینگونه نبود؛ او هیچ گاه با شوق خود به اینجا نمی رسید. و شاید مایکروسافت هرگز ساخته نمی شد. این فرصت در زندگی او تنها یکبار اتفاق می افتاد. و او از آن فرصت کمال بهره را برد.
۲- در سخت ترین شرایط از فرصت استفاده کنید
در آن زمان که کامپیوتر برای عموم مردم اهمیت نداشت؛ و فقط تعداد کمی مانند متخصصان از آن استفاده می کردند، بیل گیتس هزاران ساعت را در آزمایشگاه ها به کامپیوتر اختصاص می داد. تا توانست نابغه شود و شرکت موفقی را نیز برپا کند. اما او به خوبی این موضوع را درک کرد و به بهترین شکل از فرصت خود استفاده کرد.
یکی از درس های که از بیل گیتس می توان گرفت فرصت طلبی است. او بارها در مصاحبه های مختلف با تلویزیون و مطبوعات به این موضوع اشاره کرده است.
۳- بیشتر از آن که دنبال کنید، سرعت دهید
در ابتدا بیل گیتس با شرکت MITS مشغول به کار شد. و آن ها را با خبر کرد. که یک مترجم و مفسر لغت برای BASIC دستگاه ۸۸۰۰ Altair پیدا کرد.
این موضوع برای شرکت MITS بسیار اهمیت داشت؛ اما مشکلی که اینجا ایجاد شده بود این بود که قولی که بیل داده بود دیگر وجود نداشت! آن ها می خواستند بعد ارائه این برنامه آن را بفروشند. بعد از آن در سال ۱۹۷۵ مایکروسافت را ارائه کردند.
۴- کنترل کیفیت امری کاملاً ضروری ست
با وجود این که بیل گیتس به عنوان مدیر لزومی نداشت که به سراغ مهارت های دیگری در شرکت باشد؛ اما گاهی اوقات به سراغ کتاب هاب برنامه مایکروسافت می رود و آن ها را مطالعه می کند.
حتی اگر در کار موفق هستید و کارتان رشد و پیشرفت کرده باز هم به برخی افراد در کار نیازمندید؛ این افراد به بهترین نحو کار خود را تحویل می دهند.
۵- ایده های انقلابی ارائه شدنی هستند؛ نه بیان شدنی!
در اوایل دهه ی ۸۰، بیل گیتس و استیو پالمر به آمریکا رفتند. تا ایده خود درباره روابط گرافیکی سیستم عامل در آینده را ارائه دهند. اما هیچ کس حرف آن ها را باور نکرد! آن ها فکر می کردند این برنامه کند پیش برود و نوشتنش کار سختی باشد.
در سال ۱۹۸۴ اپل غرور آفرین ترین صنعت خود Macintosh که اولین کامپیوتر موفق گرافیکی Gul در روابط کاربردی ست را ارائه داد؛ یک سال بعد ویندوز ۱٫۰ که ساخت آن ۲ سال طول کشید را ارائه کردند.
اگر ایده ای انقلابی دارید نگران آن نباشید! کسی شما را نمی فهمد! آماده باشید زمانش که فرا رسید؛ ایده خود را ارائه دهید.
برای مطالعه در خصوص تفکر خلاق اینجا کلیک کنید!
۶- استقامت
ویندوز ۱٫۰ موفقیت بزرگی به همراه نداشت! اما مایکروسافت دو سال بعد ویندوز ۲٫۰ را ارائه کرد. اما باز هم آن طور که باید خواسته ها را برآورده نکرد. و بعد از آن ویندوز ۳٫۰ ارائه شد. که در روابط گرافیکی موفق بود. ۱۰ میلیون نسخه از آن طی ۲ سال فروخته شد. بعد از آن مایکروسافت تعبیر صحیح موفقیت را پیدا کرد! اگر استقامت و تصمیم گیری صحیح نبود آن ها هیچ گاه موفق نمی شدند.
از درس های مهمی که می توان از بیل گیتس گرفت، همین استمرار و استقامت وی است. او به هر طریقی نسبت به چیزی که فکر می کرد درست است، اصرار ورزید و در مسیر استقامت نشان داد.
۷- دید خود را با گروه کارآفرینی یکی کنید
در سال ۱۹۹۵ بیل گیتس قانع شد که اینترنت، آینده ی مایکروسافت است. او در حضور کارکنان خود یک سخنرانی برپا کرد. و در سخنرانی خود این گونه عنوان کرد: “اینترنت مانند امواج جزر و مد است که قرارها را تعبیر می کند. فرصتی بزرگ و چالشی بزرگ است؛ من به نظر سنجی شما برای رشد و پیشرفت و همگام شدن در کار با استراتژی خاص نیازمندم”.
نتیجه این مشورت ارائه ویندوز ۹۵ در مرورگر ابنترنت اکسپلورر بود. او به خوبی از مشورت و نظر افراد متخصص بهره می جست.
۸- بازاریابی کار ساده ای ست
مردم محصولی را نمی خرند که تنها شعار جذاب یا قیمت پایینی دارد! بلکه محصولی را می خرند که مشکلاتشان را حل کند. اگر مشکلاتی را که مردم دارند می توانید به آن ها نشان دهید؛ و محصول شما آن مشکلات را حل می کند، می توانید به راحتی محصول خود را به مردم بفروشید.
برای مطالعه در خصوص اصول بازاریابی موفق اینجا کلیک کنید!
۹- از موفقیت خود نیاموزید!
مطمئناً از کارهایی که در آن ها موفق بوده اید درس هایی یاد می گیرید. و اگر دلیل موفقیت خود را بدانید آن ها را برای کارهای دیگر نیز تکرار می کنید.
اما بیل گیتس می گوید ممکن است موفقیت و اعتماد به نفس زیاد باعث شود چیزهایی را نبینید! و این باعث شکست شما در آینده شود! بیل می گوید موفقیت معلم حقیری ست؛ کاری می کند که تصور کنید هیچ گاه شکست نمی خورید.
برای مطالعه در خصوص رمز موفقیت در کار و زندگی از زبان اپرا وینفری اینجا کلیک کنید!
۱۰- از مشتری های خشمگین بیاموزید
در سال های گذشته بیل گیتس انواع و هزاران مشتریان ناراضی را داشته است. مشتری های ناراضی هیچ گاه از یک محصول استفاده نمی کنند. آگاهی از این امر، باعث شد که ویندوز در سال ۱۹۹۰ به عنوان بیشترین و پرمصرف ترین محصول فروخته شد. عجیب است درسته؟
مشتری های خشمگین همچنان ویندوز را می خریدند دلیلش ساده است! مایکروسافت به نظرات مشتریان اهمیت داده و به خواسته هایشان پاسخ می داد.
از جمله درس های بزرگی که می توان از بیل گیتس گرفت:
اگر میخواهید در تولید خود موفق شوید بلندتر از دیگران فکر کنید.
بیل گیتس
بیل گیتس هنگام بازنشستگی از مایکروسافت به مجله Pc Mag گفته بود من همیشه بلند تر از دیگران فکر می کردم. او گفته بود کامپیوتر های لمسی ، اینترنت و تلویزیون ها آینده ای نزدیک است و تاریخ این را ثابت کرد.